Kan du få et nytt liv når du vet hvilken type du er? I så fall en nokså dristig og risikabel påstand. Det som er sikkert er at du tar bedre beslutninger når du kjenner personlighetstypen din – og kanskje går det ut på det samme? At gode beslutninger gir et bedre liv.

Med en så bombastisk overskrift, innser jeg at det er lurt å starte pent.

For vi kan kanskje være enige om at det er viss sannsynlighet for å forstå mer hvorfor du tenker, føler og oppfører deg på en bestemt når du vet mer om din egen type (og ‘typen’ til typen din for den saks skyld)?

Det som er sikkert er at når andre IKKE tenker, føler eller oppfører seg som deg har du et problem – eller du opplever det i hvert fall som et problem. Du lurer for eksempel kanskje på hvorfor du foretrekker å ta ting på sparket, mens kjæresten din blir satt ut av å ikke ha konkrete planer? Hvorfor er det slik at du liker å basere dine beslutninger på logikk og fakta, mens kollegaen din er mest opptatt av hvilke konsekvenser beslutningen får for teamet?

Innsikt i din personlighetstype gjør deg IKKE lykkeligere…


…men hjelper deg med å få svar på spørsmål som: -Hvordan bli mer fornøyd, -hvordan finne en karrière jeg er brenner for, -hvordan kommunisere best mulig med de rundt meg; partner, søsken, foreldre, kollegaer, medarbeidere og sjefen?  -hva gjør meg motivert? Eller, like viktig -hvordan tar jeg gode beslutninger?

Ingen kan vite hva livet vil by på av motgang, stress og uhell…

…alt du vet er at det er en naturlig del av et helt vanlig liv – også ditt. På et eller annet tidspunkt vil du oppleve konflikter, stress og press. Har du lagt merke til at enkelte mennesker har flere konflikter enn andre? -Uflaks, vil de kanskje si selv, men ofte er det håndteringen og hvordan de valgte å tenke og reagere som hisset til strid.

Når du vet mer om deg selv og din personlighet kan du ‘lese’ ulike situasjoner og til og med forutse hvordan du vil reagere og oppføre deg. Når du ser deg selv utenfra er det lettere å endre seg eller håndtere det annerledes enn sist. For eksempel. Hvordan reagerer du når du er stresset? Avvisende, kort og amper? Drikker du, spiser godteri og surfer hvileløst på nettet ved motgang? Hvordan reagerer du når du har en diskusjon på jobben eller med kjæresten din? Er du da en katastrofetenker og tror at det neste som skjer er at du blir oppsagt både på jobb og hjemme?

Ved se ditt eget mønster i bestemte situasjoner…

…som konflikt, stress, forandring, kjærlighet, kan du lære å stoppe autopiloten og forsøke andre strategier i stedet. Du kan teste det ut og se om det gir et annet resultat enn sist.

Det er ting du kan endre og ting du ikke kan endre

Når du ser på måter å forbedre livet ditt på, må du se på de tingene du har kontroll over. Du har ikke kontroll over hele personligheten din, men du har kontroll på planer, hvordan du bruker tiden din og din egen oppførsel. Din personlighetstype forteller noe om hva du er mest komfortabel med, og hvordan du kan utnytte egne styrker, kjenne dine svakheter enten det handler om jobb, karrière eller relasjoner.

Er du overrasket over at ikke alt handler om deg?

Kunnskapen om personlighetstyper (Jungs Type Index) gir deg en ekstra – og veldig stor bonus. Du blir mer tolerant overfor andre gjennom å forstå folkene rundt deg på nytt, og på en annen måte. Kollegaer, venner, familie, partner eller sjefen din. Det som gjorde deg frustrert før, blir mindre frustrerende fordi du forstår mekanismene bak og hvordan du selv kan «deale» med det.

Så kanskje skal jeg allikevel ta risikoen og våge en dristig påstand. Livet blir ikke nytt, bare bedre. 

——–

Interessert i Jungs Type Index? Følg Facebook-siden for nye blogginnlegg og diskusjoner HER!

JTI-testen treffer meg mitt i magen og det er helt utrolig hvor godt jeg kjenner meg selv igjen. Dersom jeg tar tak i utviklingsområdene vet jeg at jeg vil få en bedre hverdag. Nå har jeg fått en bevissthet på hva som er bra og hva som kan gjøres bedre. Både for meg selv og de rundt meg.

Tusen takk for at jeg fikk muligheten.

Frøydis

Les også:

Lynkurs i JTI – verktøy for personlig utvikling

Ekstrovert eller Introvert? Da kan du være helt misforstått

Står du ved et veiskille – Resirkuler deg selv før du blir farlig avfall