DEL gjerne!

Det er fallitterklæring når voksne mennesker ikke kan jobbe samme og mange har takket for seg seg på grunn av en fastlåste situasjoner.

Personlige konflikter og mellommenneskelige slitasje skjer hele tiden i arbeidslivet, men er det verdens undergang? Er det en fallitt å velge bort ulempene og ubehaget ved å stå i det? Om det er det ulike meninger og ulike situasjoner, men verden er ikke perfekt eller kjemisk fri for skilsmisser og oppsigelser.

Personkonflikter til side. Det finnes mange grunner til å takke for seg. Hvilke tegn skal vi se etter når det er på tide å ta et oppgjør med egen situasjon? Ta et steg til siden, stoppe opp og ta et steg videre?

Krabbegir er normalt i perioder. Det er når det kommer flere og gjentakende signaler at det er på tide å trå på bremsen. Vi kjenner alle noen som mistrives og klager i årevis uten å gjøre noe med egen situasjon og må bli ned-bemannet eller kastet ut for at arbeidslivet skal gi mening gjennom nye muligheter. For at det ikke skal skje med deg kan du nå sjekke om du kjører på rødt lys:

7 tegn på at du er klar for ny jobb eller karrière

  1. Du har sluttet å lære og store deler jobben oppleves som en grå rutine. Du kjeder deg og føler at du ikke lenger har noen muligheter til å utvikle deg.
  2. Du er uenig i retning, i sjefens beslutninger og kjenner at selskapets verdier ikke er forenlig med dine. Det er ødeleggende og helseskadelig både for sjefen og deg – over tid.
  3. Du kjenner at lønnen din ikke oppveier for stress og overtid. Du har flere ganger tatt deg selv i å tenke at du er villig til å gå ned i lønn for å få tilbake arbeidsgleden.
  4. Det er lenge mellom entusiasmen, gleden og de morsomme periodene. Spennende prosjekter kompenserer ikke lenger for kjedelige oppgaver.
  5. Du teller dagene til helgen. Når du teller dagene til fredag allerede under Søndagsrevyen og timene til du kommer hjem så snart du kommer på kontoret, er noe feil. En jobb skal være krevende, men den skal også være givende og morsom. Hvis du hater disse timene – enten det er fire timer eller førti eller mer – så kan ikke et lykkelig liv etter jobben veie opp for det.
  6. Du jobber hardt, legger deg sent, har korte tidsfrister. Du sjekker e-poster på ferie og gjør alt for å levere, prestere. Det er helt ok. Det er når uro og stress og blir en permanent tilstand og du ikke har overskudd til å prioritere helsen din, at du må dra i håndbrekket eller bytte livsstil.
  7. Magefølelsen din har fortalt deg en stund at det er på tide å gå videre. Du har en lidenskap som du har drømt om å realisere i årevis. Kanskje har du en forretningsidé, har lyst til å gjøre noe mer kreativt, eller fantaserer om å reise på loffen rundt i verden?

Kanskje er punkt 7 det beste utgangspunktet for å skifte gir og gi gass? Det er tross alt bedre å stikke til noe som er bra – enn å rømme fra noe som ikke funker.

Scorer du på flere av disse blinker det rødt. Da skylder du deg selv, sjefen og kolleger å ta en fot i bakken. Det å ta nye valg er ingen fallitterklæring, tvert imot – det er da du er modig, moden og voksen.


Les også: Resirkuler deg selv
Test deg selv: JTI gir innblikk i styrker – jobb / karrière

Sjekk: Kurs/workshops

Les e-bøkene

Les ‘LEDELSE PÅ 60 MINUTTER’
Les ‘Smart medarbeider på 60 minutter’

DEL gjerne!