Tidlig på året setter vi mål og underveis i året gjennomfører vi tiltak som skal sikre at målene nås.  Kommer du til å innfri? 

Det er kort tid til årets slutt, men kanskje ikke for sent. Som leder kan du samle troppene nå og legge en plan for siste innspurt.

Dersom du er «helt bak mål» nå er det enda kortere tid, men la ingenting være uprøvd . . . 

Her er 4 tips for å nå mål i innspurten av året

  1. inviter alle som rapporterer til deg i samlet tropp og legg 90-dagers planen
  2. snakk så med den enkelte i en 1-1 samtale. Hva kan hun eller han bidra med?
  3. bli enige og prioriter – hvilke aktiviteter er viktigst for å nå målet?
  4. stimuler til innsats – vær tilgjengelig og støttende for troppen din

1-1 samtalen

Still spørsmål i 1-1 samtalen. Hva nytt og mer kan medarbeideren bidra med på tampen av året som støtter målene til enheten og virksomheten? Bryt det store målet ned til realistiske prosjekter, oppgaver eller tiltak sammen med medarbeideren.

Bli enig om en dato. For å få effekt bør fristen helst være før, men 31.desember er naturlig nok siste dato for gjennomføring.

Deleger, deleger, deleger. Stol på at medarbeiderne kan sine saker, gi armslag, men stå på sidelinjen for å sikre at de er på rett spor. Vis interesse, veiled og bidra der det er nødvendig.

Selv har jeg hatt ledere som har heiet og ledere som har overlatt meg til meg selv. Så lenge førstnevnte ikke er en micro-manager og sistnevnte ikke en velmenende leder som har misforstått og mikset begrepene interesse og innblanding – tror jeg at jeg kan påstå følgende:

God grunn til å feire når du når dine mål

Uansett medarbeiders type, preferanser og personlighet – om vedkommende er ekstrovert eller introvert – junior eller senior. Hjelp, støtte, interesse og anerkjennelse har aldri skadet – snarere tvert imot, men kanskje nettopp det som skal til for at målene nås og champagnen kan sprettes?

Og siden det du ber medarbeiderne om er innsats og kreativitet utover normalen, frist gjerne med noe ekstra hvis målet nås. Det kan være bonus, firmatur eller middag for to.

Bare pass på at medarbeideren forstår at det er middag med sin forsømte partner og ikke deg. Noen uker med ekstra innsats i mørke høstkvelder og førjulstid krever lokk og lur både på borte- og hjemmebane.

Lykke til i innspurten!

Les:
Har du et mål er det enklere å skyte blink
Medarbeidersamtale for dummies
Sent ute til medarbeidersamtalen? Forbered deg på 1-2-3

Sjekk workshops for ledere –  for målstyring og medarbeidersamtale

Les e-boken “Ledelse på 60 minutter” – sendes direkte til din innkurv