DEL gjerne!

Hva betyr mangfold? Er de siste dagers hendelser og uro i USA og resten av verden en oppvåkning og anledning til å inkludere flere inn i begrepet mangfold – også i arbeidslivet? Så langt har jeg en mistanke at mangfold for mange betyr å øke kvinneandelen i virksomhetene.

Kriseledelse

Vi kjenner fordelene av mangfold rent teoretisk og forretningsmessig.  Viktigheten av å speile samfunnet vi opererer i. Verdien av å ha ulikt ståsted, kultur, kompetanse, personlighet og erfaringer.

– At det er lønnsomt for virksomheten og lønnsomt for samfunnet og ikke minst – at vi er avhengige av arbeidskraften.

Vi trenger hodene, vi trenger hendene, spesielt den dagen vi våkner fra korona og verden er på skinner igjen. Vi kjenner mange eksempler på nye medborgere så talentfulle, kompetente og kunnskapsrike  – med erfaring det er behov for.

Hvorfor ikke avdekke den “skjulte kompetansen” og være mer nysgjerrige og ansette utenfor boksen?

Det oppleves merkelig å ha denne samtalen. I mitt unge voksne liv på 70-80 tallet var ikke ordet mangfold funnet opp. På den tiden hadde vi mer enn nok med å overbevise verden om at kvinner hadde noe å fare med.

At også utlendinger hadde med seg noe i bagasjen – var helt utenkelig. Heldigvis har vi kommet litt lenger.

Men la oss overse suset gjennom en historie som gjentar seg – der det først måtte bevises at kvinner kunne være talentfulle, kompetente og kunnskapsrike – nå er det innvandrernes tur til  å bevise – og få sjansen.

———————–

Bli med og støtt organisasjonen Indias Barn – min hjertesak – som jeg er en stolt sponsor av. Ved å be om en av mine mine e-bøker under går inntekten i sin helhet til å støtte utdanningen av sårbare og fattige barn og ungdom.

Les mer om Min hjertesak og Indias Barn

Image by S. Hermann & F. Richter, Pixabay


DEL gjerne!