DEL gjerne!

Kanskje blir du irritert. Det å bli minnet på høsten midt på sommeren er ikke greit, men det er tross alt bare noen få uker før vi må være klare til høstjakten og geværet må lades – enten vi vil eller ikke.

I mellomtiden kan det være smart og logge av og legge deg selv på lading. Ferie er en smart og viktig oppfinnelse – turtallet skal ned, humla skal suse og livet skal tenkes over.

– Vi tar ferie, men logger vi av og lar vi våre ansatte være i fred? Kanskje du og dine ansatte er som meg – helt uunnværlige? For vi liker jo illusjonen at det meste vil falle sammen uten oss. Spørsmålet mitt er uansett.. går det an å drive god ledelse også i ferien?

Så klart! Bare les videre.

For dersom du ønsker spreke, glade, uthvilte, engasjerte og presterende medarbeidere til høstjakten, kan du la deg inspirere av følgende:

5 tips til ledelse i sommerferien

  1. Ta helt ferie selv og skap en kultur som verdsetter både fysisk og mentalt fravær.
  2. Ha et system for ferieplanlegging slik at prosjekter ikke stresses i mål rett før ferie.
  3. Slå gjennomsnittet. Gi feriedager som bonus for god innsats eller lang og tro tjeneste.
  4. Ikke ring den ferierende. Det kan ruinere en hel dag da hodet med ett er tilbake på kontoret.
  5. Har din medarbeider levert og prestert over forventet? Da kan du bruke fridager som incitament og befeste en kultur som verdsetter fritid.

Turtallet skal ned, humla skal suse og livet skal tenkes over.

Så kan man stille spørsmålet på nytt. Vi er enige i at det både er sunt og viktig å kople av, men betyr det virkelig at vi må logge helt av for å bli de spreke, glade, uthvilte, engasjerte og presterende?

Antagelig ikke. Den store forskjellen ligger nok i om påloggingen er medarbeiderens eget valg – eller en konsekvens av ditt *).

Uansett hva vi gjør – kan du ha som mål for sommerferien å redusere antall ganger du plukker opp mobilen.

I 2015 var det i følge Telenor er det 150 ganger per dag – hvert 6. minutt! (Da tør vi ikke en gang tenke på hvor ofte i 2019).

*) PS. En liten innrømmelse. Jeg jobber alltid selv i ferier og helger, noen timer her og noen timer der. Den store forskjellen er at det er selvpålagt, jeg liker å være i gang og jeg plager ingen. Håper jeg da! I sommer skriver jeg ny e-bok “Retorikk på 60 minutter” som blir ferdig i august.

Les gjerne e-bøkene under når du allikevel ligger i hengekøya med de lange tankene – over livet og høsten.

God sommer!

DEL gjerne!