DEL gjerne!

Leter du etter meningen med livet? I så fall har jeg et godt råd. Stopp letingen og bruk energien på å finne mening i livet i stedet. Hvilke saker som gir mening har mange lurt på før oss; profeter, filosofer, prester og forfattere. Arianna Huffington skriver om temaet i boken ‘Thrive’.

Men først må du lese historien om Stein Superselger

Stein Superselger har firmaets beste salgsresultater, en romslig bankkonto, gjengens flotteste dame, Tesla og ‘sixpack’. De siste års topp-resultater i Birken har heller ikke skadet hans rennomme, mildt sagt. Stein Superselger har alt, allikevel går han mismodig inn i ferier og helger. For å ‘finne seg sjæl’ tok han en lang pause, er back-packer i Asia, på MC-turer i Europa – går i kirker, moskeer og templer, men kommer tomhendt hjem.

Stein jobber i et spennende selskap, en virksomhet med sterk kultur, levende verdier, god ledelse og dyktige medarbeidere. Han skammer seg i det stille.

For hva feiler det Stein Superselger? Er det noe han eller virksomheten har oversett? Han er jo per definisjon vellykket i både egne og andres øyne.

For definisjonen på suksess i Steins verden er synonym med resultater, penger og makt.

Men for Stein ble tilværelsen etter hvert allikevel som å sitte på en stol med kun to ben – han holdt balansen en god stund …

I boken Thrive av Arianna Huffington, en av verdens mest innflytelsesrike og vellykkede forretningskvinner, snakker forfatteren om suksessens «tredje metrix”. De første to er penger og makt, men Huffington sier at for å være virkelig vellykket må du legge inn velvære. Hvis du ikke gjør det, kan du ende med å tryne – fysisk eller i overført betydning.

Mening med livet? Søvn – viktigere enn du aner

Boken ‘Thrive’ vever sine egne og andre entreprenørers historier og nye studier av hvordan gammel praksis som meditasjon hjelper folk med å ta vare på seg selv og fungere bedre. Huffingtons påstand er; for å være produktiv, kreativ og innovativ må du ta vare på ditt psykologiske liv. I boken snakker hun også om farene ved kronisk underskudd på søvn som eksempelvis vekt, diabetes, hjertesykdom, kreft og Alzheimer og motsatt … Gevinstene man oppnår ved å ha et sunt søvnmønster; bedre måloppnåelse, beslutningsevne, helse, overskudd og humør. Så hvis det er én ting du IKKE skal gjøre dersom Arianna Huffington er i nærheten, så er det å skryte av hvor lite du sover.

Hvorfor det er viktig å dele?

Huffington mener også at ved å gi og dele med andre forandrer vi våre egne liv. Når du gir blir du mer oppmerksom på din overflod i stedet for det du mangler. Det er en praksis som gir glede i begge retninger. Kanskje er det sant det som filosofer lenge har kjent til; at vårt velvære er dypt knyttet til vår medfølelse og til det å gi? Medfølelse og empati-muskelen øker i omkrets og gir en ny type glede når den får trening og oppmerksomhet.

Ekte sosiale entreprenører bygger sin forretning med utgangspunkt i det som skaper verdi i folks liv og de beste av disse gjør dette helt og holdent uten å forvente noe tilbake i form av good-will fra markedet, reklame eller økt salg.

Hvordan gikk det egentlig med Stein Superselger?

Ryktene vil ha det at han går helger og ferier lysere i møte. Søvn, hvile, meditasjon og gleden av å gjøre en forskjell i noens liv gjorde susen for Stein. Arbeidsgiveren hadde forstått verdien av å bidra til samfunnet rundt seg og stimulere til en bedriftskultur preget av deling og hjelpsomhet. Trening av en glemt og gjemt muskel kom ikke bare Stein til gode. Det ble generelt meldt om bedre helse, trivsel, samarbeid og engasjement. Slikt leder, ikke overraskende, til gode resultater og selskaper som lykkes har en tendens til også å være de beste arbeidsplassene.

—————

Photo credit: Pixabay.com / AI-generated

Alle inntekter til mine e-bøker går til organisasjonen Indias Barn. Les hvorfor HER


DEL gjerne!