DEL gjerne!

Kjenner vi alle en drittsekk, idiot eller primadonna på jobben? Med andre ord en kollega, medarbeider eller sjefen selv? Det kan virke slik.

Gjør et lite søk på nettet – svarene og løsningene er mange – i foredrag og artikler. Temaet er populært. Det kan virke som alle kjenner noen som passer til beskrivelsen.

 

Vi setter oss ved PCen, googler, leter og leser tips og artikler for å finne knep og hemmeligheter; om hvordan kan vi fikse drittsekken, idioten eller primadonnaen på jobben? Det faller oss aldri inn at kanskje vi – helt uvitende i samme stund – blir oppfattet som et lite monster selv!

For noen må jo disse folka det snakkes om være?

Hvem kan med hånden på hjertet si at de aldri har vært utrivelig nå og da? Ingen! I hvert fall ikke med hånden på hjertet.

Med unntak av de med en psykisk diagnose, der sosiale inkompetanse i noen tilfeller kan være er en del av sykdommen, kan vi andre kanskje sette vår egen go’fot i bakken og tenke nøye etter.

Kan jeg selv være den drittsekken, idioten eller primadonnaen andre har på listen når de leser eller lytter til et foredrag om idiotene på jobben – der vi klapper og ler uten et snev av mistanke om at det er kanskje er meg eller deg …?

Men først…

Hva er en drittsekk, idiot, primadonna? LES definisjonene:

DRITTSEKK

Gleder seg over fordeler i sosiale relasjoner ut fra en følelse av rett til immunitet mot klager fra andre

IDIOT

En dum person; person med IQ under 35

PRIMADONNA

Betegnelsen «primadonna» brukes ofte om en forfengelig, motbydelig og temperamentsfull person man tross alt ikke kan være forutenDrittsekken, idioten, primadonnaen på jobben

Drittsekken, idioten eller primadonnaen – kan det være meg?

Har vi alle et indre monster? Sannsynlig, men for de fleste holder monsteret seg i ro når livet er i lune og vi selv er i vater. Hvorfor er det slik at vi alle kan navngi minst en person som passer på beskrivelsen? Tenk om det er meg eller deg som sto på listen?

I all rettferdighet. Vi vet innerst inne at de som snakker og skriver om uspiselige kolleger, mener de som er uspiselige på heltid – og ikke deg og meg som bare har en dårlig dag.

Det siste jeg forresten vil med dette innlegget er å være en festbrems på en ellers herlig dag.

Denne artikkelen er kun ment for å invitere til en 60 sekunders refleksjon. Hvem av disse tre typene kan vi selv ha et snev av?

OG det er nettopp poenget. Få av oss er tankeløse og ufine på heltid, men vi kan alle ha en antydning – i svake øyeblikk – når vi er slitne, sultne eller søvnløse, føler oss uelsket, ugne eller urettferdig behandlet.

Derfor er mitt tips

Gjør en grundig evaluering – helt uten livsløgn – i 60 sekunder. Oppdager du et monster i det fjerne – er mitt personlige råd:

Unngå å bli sliten, sulten, søvnløs, uelsket, uggen eller urettferdig behandlet. Klarer du det – vil drittsekken, idioten og primadonnaen gå i dvale i sitt lune hi og bli der :-)

E-bøkene sendes direkte til din innkurv

 

Photo credit: Pixabay.com


DEL gjerne!