Flere kjerringer bak rattet

/Flere kjerringer bak rattet
Flere kjerringer bak rattet2019-03-13T06:55:22+01:00

Skrekk og gru nå skal kjerringene bak rattet i Saudi-Arabia også – som det siste landet i verden. I hvert fall har kong Salman lovet at det skal skje innen juni 2018. Så Saudi-jenter! Det er bare å starte øvelseskjøring slik at dere slipper slengbemerkninger på grunn av kjøringen i hvert fall.

Her er et eksempel på det siste; Kvinner bak rattet i Afganinstan blir tv-underholdning

Men som ekte blondine (alle husker blondinevitsene) og innehaver av sertifikat ti-år før milleniumsbarna var påtenkt (alle husker vitsene om damer og bil) er noen av oss utstyrt med et tjukt lag av teflon og en stor fordel; jeg personlig fikk nemlig ‘lov’ til å kjøre både bil og traktor før jeg rakk ned til pedalene.

Siden øvelseskjørte jeg i New Dehli (venstrekjøring) og tok sertifikat i Drammen med verdens beste kjøreskolelærer. Av han lærte jeg å lukeparkere på en femøring og trosset dermed både kjønn og hårfarge.

Med andre ord… det er håp for alle.


Kommentarene satt løst og gjennom hele 70-80 og 90-tallet. Kommentaren under er sågar fra 2008. Jeg smiler i skjegget (å nei, jeg har ikke skjegg) og begynner nesten å lure på om det kunne være noe i det denne karen påsto.

Sitat

Kvinner bør gjennomgå en godt utarbeidet test, før de eventuelt bør bli vurdert når de fyller 25 år, samtidig som at det første året de får ha førerkort, bør gjennomgå en ny oppkjøring, for at man kan forsikre seg om at de forstår trafikk like godt som menn.

Sitat slutt

«Kjerringer bak rattetkvinnfolk i trafikken» eller «dame-kjørt» bil er sannsynligvis ikke komplimenter. En dame-kjørt bil tror jeg betyr at bilen er daukjørt. Godt at jeg ikke husker helt, teflonen beskytter heldigvis hjernen min også – når det trengs. Men den store verdensnyheten i Saudi Arabia minnet meg på hele denne perioden med harselas her i Norge – uten sammenligning til Saudi for øvrig.

I min lille verden blir jeg bare påminnet at jeg er kvinne når jeg ser meg selv i speilet  – resten av tiden er jeg bare et vesen, en person, et individ som durer rundt og gjør det jeg vil innen lovlige grenser. Selvfølge? Ja, men det var ikke alltid slik i Norge heller.

Sender derfor en vennlig tanke til alle som sto på barrikadene og ofret seg for kvinnesaken, selv om det kostet litt midlertidig hverdagslykke og noen skilsmisser.

Nå er det på tide å vende den lille nesetippen utover grensene.

Visse plasser er det en fryktelig lang vei å gå.

———————-

 

Photo credit: Faisal Al Nasser / Reuters file

Les e-bøkene

Les ‘LEDELSE PÅ 60 MINUTTER’
Les ‘Smart medarbeider på 60 minutter’
[/fusion_text]