DEL gjerne!

Du får et nytt liv når du vet hvilken personlighetstype du er. En dristig og risikabel påstand. Det som er sikkert, er at du tar bedre beslutninger når du kjenner profilen din – og kanskje går det ut på det samme? At det å ta gode beslutninger gir et bedre liv.

Med en så bombastisk overskrift, innser jeg at det er lurt å starte pent.

Kan vi være enige i at det er en viss sannsynlighet for å forstå mer av årsaken til at vi tenker, føler og oppfører oss på en bestemt når vi vet mer om vår egen type (og ‘typen’ til typen for den saks skyld)?

Det som er sikkert er; når andre IKKE tenker, føler eller oppfører seg som oss – har vi et problem – eller vi opplever det i hvert fall som et problem. Du lurer for eksempel kanskje på hvorfor du foretrekker å ta ting på sparket, mens kjæresten din blir satt ut av å ikke ha konkrete planer? Hvorfor er det slik at du liker å basere dine beslutninger på logikk og fakta, mens kollegaen din er mest opptatt av hvilke konsekvenser beslutningen får for teamet?

Innsikt i din JTI personlighetstype gjør deg IKKE lykkeligere …

… men kan hjelpe deg med å få svar på spørsmål som:

  • hvordan blir jeg mer fornøyd
  • hvordan finner jeg en jobb eller karrière jeg brenner for
  • hvordan kommunisere bedre med; partner, søsken, foreldre, kollegaer, medarbeidere og sjefen?
  • hva motiveres jeg av?
  • hvordan tar jeg de beste beslutningene?

Ingen kan vite hva livet vil by på av motgang, stress og uhell…

… alt du vet er at motgang er en naturlig del av et helt vanlig liv – også ditt. På et eller annet tidspunkt vil du oppleve konflikter, stress og press. Har du lagt merke til at enkelte mennesker har flere konflikter enn andre? -Uflaks, vil de kanskje si selv, men ofte er det håndteringen og hvordan de valgte å tenke og reagere som hisset til strid.

Når du vet mer om deg selv og din personlighet kan du ‘lese’ ulike situasjoner og til og med forutse hvordan du vil reagere og oppføre deg. Når du ser deg selv utenfra er det lettere å endre seg eller håndtere det annerledes enn sist.

For eksempel. Hvordan reagerer du når du er stresset? Avvisende, kort og amper? Drikker du, spiser godteri og surfer hvileløst på nettet ved motgang? Hvordan reagerer du når du har en diskusjon på jobben eller med kjæresten din? Er du da en katastrofetenker og tror at det neste som skjer er at du blir oppsagt både på jobb og hjemme?

Ved se ditt eget mønster i bestemte situasjoner …

…som konflikt, stress, forandring, og kjærlighet kan du lære å stoppe autopiloten og forsøke andre strategier i stedet. Du kan teste det ut og se om det gir et annet resultat enn sist.

Tenk at det er ting du KAN endre og ting du IKKE kan endre

Når du ser på måter å forbedre livet ditt på, se på det du har kontroll over. Du har ikke kontroll over hele personligheten din, men du har kontroll på planer, hvordan du bruker tiden din og din egen oppførsel.

Din personlighetstype forteller noe om hva du er mest komfortabel med og hvordan du kan utnytte egne styrker, kjenne dine svakheter enten det handler om jobb, karrière eller relasjoner.

Er du overrasket over at ikke alt handler om deg?

Kunnskapen om personlighetstyper Jungs Type Index gir deg en ekstra – og veldig stor bonus. Du blir mer tolerant overfor andre gjennom å forstå folkene rundt deg på nytt og på en annen måte. Kollegaer, venner, familie, partner eller sjefen din. Det som gjorde deg frustrert før, blir mindre frustrerende fhttps://www.beritbjerknes.no/jti-online-test/ordi du forstår mekanismene bak og hvordan du selv kan «deale» med det.

Så kanskje skal jeg allikevel ta risikoen og våge en dristig påstand. Livet blir ikke nytt, bare bedre.

——–

Interessert i en JTI gjennomgang for teamet? Les mer og ta kontakt

JTI-testen treffer meg mitt i magen og det er helt utrolig hvor godt jeg kjenner meg selv igjen. Dersom jeg tar tak i utviklingsområdene vet jeg at jeg vil få en bedre hverdag. Nå har jeg fått en bevissthet på hva som er bra og hva som kan gjøres bedre. Både for meg selv og de rundt meg.

Tusen takk for at jeg fikk muligheten.

Frøydis

Andre artikler:

Les e-bøkene

Photo credit: Freepik.com / Pixabay.com


DEL gjerne!