DEL gjerne!

Er halvårsresultatet i boks? Påsken er tilbakelagt. Du er brun, uthvilt og klar for jobb.

Kanskje har du nettopp sunget «Påskemorgen slukker sorgen». Kanskje gambler du på at ordene i salmen også gjelder din business og ser frem til en deilig og fortjent vår etter en heftig vinter.

En deilig vår er deg vel unt, men hvis du ikke er helt trygg på halvårsresultatet – ta en titt på kalenderen. Det er bare ca. 60 arbeidsdager igjen før det første halvåret er over. Det er kort tid for et taktskifte.

Pessimisten vil nok si at dersom du ikke har alt på stell nå, er det for sent. Optimisten leser videre.Halvårsresultat

Inviter dine medarbeidere til en målsamtale første uken over påske. Det er tross alt de som skal levere varene. Hva kan den enkelte bidra med det neste kvartalet som støtter målene til enheten din og virksomheten?

5 tips tips for å nå halvårsmålet

  1. Bryt det store målet ned til realistiske oppgaver, tiltak eller prosjekter sammen med medarbeideren. Bli enig om en frist.
  2. Vær ikke bare en leder, vær en veileder
  3. Deleger, deleger, deleger. Stol på at medarbeiderne kan sine saker, la dem få sin plass i solen, men stå på sidelinjen for å sikre at de er på rett spor. Dette betyr ikke at du skal være en ‘micro manager’ og overvåke dem. Kan de lukte hvitløken fra lammet du spiste påskeaften – er du for tett på.
  4. Gi tilbakemelding underveis
  5. Mange ledere synes det er krevende å gi tilbakemelding og til info; det er ikke nødvendigvis en medfødt nådegave å si noe meningsfylt når det gjelder. Har du ikke tid til trening i feedbackfaget akkurat nå – kan du vurdere følgende:

I ordet tilbakemelding ledes oppmerksomheten bakover – altså på fortiden. Hva med å snu på flisa? Hva med å veilede hvordan den enkelte kan tenke eller håndtere oppgavene frem i tid og de neste ukene? Som leder kjenner du dine folk godt, du vet hva de kan forbedre seg på – så i stedet for å rette oppmerksomheten på snøen som falt i fjor – får du i stedet fart på snøsmeltingen.

Tid for ømhet?

Vel, ømhet er kanskje å gå litt langt, men gi kred til team og enkeltpersoner når de gjør bra ting. Feiring er ofte misforstått. Det må ikke å være reiser, feiende flotte fester og fjas. En vaffel, blomst en klapp på skulderen. Si takk (helst i plenum) – selv om du innerst inne tenker at det er jobben deres.

Mange har mistet flinke folk ganske enkelt fordi de flinke folkene ikke følte seg verdsatt av sin egen leder.

—ooo—

Kanskje tenker du nå i det stille at halvårsresultatene hos deg avhenger av helt andre ting enn dette; det handler om produkter, kompetanse, marked og konkurranse.

Da hjelper ikke disse rådene deg i mål, men følger du dem allikevel får trøsten være at du i hvert fall har skapt et bedre fundament for neste fase – så får det heller være at dine ansatte mistenker at du fikk solstikk i påsken.

 

Photo credit: Pixabay.com

Les også:

Nå mål innen fristen –  5 tips som virker

Målt på resultater? Ett tiltak – stor effekt


For deg som vurderer ny jobb anbefaler jeg e-boken Jobb og karriere på 60 minutter, For deg som jobber med ledelse. Les e-boken Ledelse på 60 minutter. Begge er fulle konkrete og nyttige tips du kan ta i bruk med en gang. Motta e-bøkene mot symbolsk sum til Indias Barn.

Ledelse på 60 minutter
-for nye og erfarne ledere

Medarbeidersamtalen på 60 minutter
-for nye og erfarne ledere

Jobb og karriere på 60 minutter
-til deg som søker jobb eller vil endre karriere

Retorikk på 60 minutter
– for deg som snakker til et publikum


DEL gjerne!