DEL gjerne!

God Valentin! Jeg måtte få et digitalt hjerte av en venn for å for huske den “magiske” datoen. 14. februar er datoen noen nyter fullkommen lykke, mens andre går i kjelleren skuffet og glemt.

Valentin. Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag feires med gaver eller oppmerksomhet i form av blomster, konfekt eller kort til den utvalgte.

Det at jeg selv ikke husker Valentin, må jo bety at jeg enten ikke er spesielt romantisk av natur eller blitt vel glad i min corona-boble med tiltagende snev av brakkesyke.

Men selv om jeg personlig ikke har de villeste forventninger til denne dagen og opprinnelsen til Valentin er elskende par og romantikk, kan vi la oss inspirere også i andre sammenheng.

Er det noe av Valentin vi kan ta med oss på jobben eksempelvis? Her har jeg gjort et forsøk på akkurat det.

5 tips til Valentin på jobben

Valentin - 14. februar

1. Gå til jobben med glede og elsk jobben du gjør

Vis glede. Det er et valg du har. Som kollega skaper du god stemning og et godt miljø. En leder som kommer entusiastisk inn på kontoret enten det er fysisk eller digitalt – vil med større sannsynlighet lede teamet sitt til suksess.

2. Behandle mennesker du omgås godt

Noen får “blomster og sjokolade” på merkedager, men opplever å bli glemt resten av året. Man trenger ikke vente til 14. februar eller medarbeidersamtalen for å gi en kollega en klapp på skulderen. Mange kjenner få tegn til omsorg. Omsorg betyr å behandle folkene dine bra hele året. Ikke bare nøkkelpersoner og de betydningsfulle – men alle.

3.Vær snill. Vær raus. Vis respekt.

Er du snill? Snill er en av de mest undervurderte av alle personlige egenskaper. Selv elsker jeg snille, rause mennesker. De som hjelper uten å ha en baktanke om «pay-back time». Ledere med et ekte, ærlig og godt menneskesyn løper stor “risiko” for å inspirere sine medarbeidere til gode resultater.

4. Vis at du er takknemlig

Dine medarbeidere jobber mye og hardt og resultatene de oppnår får deg som leder til å se bra ut. Det minste du kan gjøre er å vise teamet ditt hvor mye du setter pris på dem. Skrive en melding, takke dem for det de gjør, spesielt de som går en ekstra mil. Takknemlighet skaper lojalitet.

5. Lite som skal til

Det beste av alt? Det er mindre som skal til for å skape arbeidsglede, engasjement og inspirasjon enn vi tror. En prat, en gest, et ord. Ta noen “på fersken” i å gjøre noe bra. Si det i plenum.

Ikke et vondt ord om konfekt, hjerter og gaver 14. februar. Selv foretrekker jeg Valentin hele året, til tross for risikoen for at godsakene da kan bli spredt litt tynnere utover.

Les mer om e-bøkene

Les mer om e-bøkene HER

DEL gjerne!