DEL gjerne!

– Jeg er friskmeldt og tilbake. Jeg møtte Trine i dag tidlig. Hun har beklaget, og jeg aksepterer hennes beklagelse fullt ut.

-Jeg er glad for at Trine viser seg å være en leder som tar ansvar når man tråkker feil. Sånne ledere er det lett å slutte opp om og jobbe sammen med. Trine og jeg står sammen nå, og vi kommer til å jobbe for å legge dette bak oss og sammen løfte Venstre, sier Raja.

Happy ending og gode miner.

Hva gjør du dersom sjefen skjeller deg ut, baksnakker bak lukket dør eller åpen mikrofon?

Hvor syk blir man egentlig av en oppstrammer? Skuffet og sur, men hva om lederens skyts var en fulltreffer på ditt hårsåre spikerhode? Er det noe i utskjellingen som er sant?

Om det finnes spor av sannhet er det allikevel en fattig trøst, for ledere skal ikke kjefte. Deres ord, tonefall og meninger teller mer enn alle andres.

Jeg kjenner ikke detaljene i denne saken, men hva om dette hadde vært deg eller meg?

Det er lett å forstå at man kan reagere med sinne, skuffelse og såret stolthet, men er det en sykdom?

Er vi ærlige, har vi alle i svake øyeblikk sagt noe om vår leder og en og annen ansatt som ikke egner seg på trykk; forskjellen er bare at vi sa det i søvne, i drømme eller i fylla – når høyttaleren var slått av.

Moralen i denne historien?

  1. Sørg for å ha balanse og overskudd i livet. Når vi er slappe, slitne, og stresset – sprekker alle troll i solen.
  2. Skjell ikke ut, hverken i plenum eller åpen mikrofon. Det er sannhet i ordtaket “Det talte ord og den tapte dyd kan aldri gjenvinnes”.
  3. Det er mange måter å si ting på; vi husker kanskje Churchills sitat om diplomati? «Diplomacy is the ability to tell a person to go to hell and make him look forward to the trip». Her lyktes ikke Trine helt.
  4. Er du sliten, sint og sår – ta et par dager fri (av egen ferie). Norge har verdens største sykefravær. Utgiftene er en svimlende sum 70 milliarder kroner årlig. Da er det viktig hvilke signaler våre rollemodeller sender ut og dermed legitimerer nivået for å melde seg syk.
  5. Sjokk og skuffelse er naturlig, men rett deg i ryggen. Blir utskjellingen en vane er det mange spennende organisasjoner og balanserte ledere der ute som trenger din kompetanse.

Jeg liker «happy endings». Trine sa unnskyld og poff – så forsvant all sykdom, sinne, skuffelse og sårhet som dugg for solen.

Herlig enkelt.

Les også:

Les e-bøkene

 

Photo credit: Royalty-Free photo: Tricolor Tabby cat | PickPik


DEL gjerne!