DEL gjerne!

Du har fortsatt noen få arbeidsdager til rådighet for å sikre resultatene for året. Kommer du til å innfri det du lovet å fikse i 2018? Det er kanskje ikke for sent. Som leder bør du samle troppene og legge en plan for siste innspurt.

Er du «helt bak mål»? Da er det kort tid, men la ingenting være uprøvd . . . .

Her er 4 tips for å nå mål i innspurten av året

  1. inviter alle som rapporterer til deg i samlet tropp og legg 30-dagers planen
  2. snakk så med den enkelte i en 1-1 samtale. Hva kan hun eller han bidra med?
  3. bli enige og prioriter – hvilke aktiviteter er viktigst for å nå målet?
  4. stimuler til innsats – vær tilgjengelig og støttende for troppen din

1-1 samtalen

Still spørsmål i 1-1 samtalen. Hva nytt og mer kan medarbeideren bidra med på tampen av året som støtter målene til enheten din og virksomheten? Bryt det store målet ned til realistiske prosjekter, oppgaver, eller tiltak sammen med medarbeideren.

Bli enig om en dato. Fristen bør helst være før, men 31.desember er naturlig nok siste dato for gjennomføring.

Deleger, deleger, deleger. Stol på at medarbeiderne kan sine saker, la vedkommende få armslag, men stå på sidelinjen for å sikre at de er på rett spor. Vis interesse, veiled og bidra der det er nødvendig.

Personlig har jeg hatt ledere som har heiet og ledere som har overlatt meg til meg selv. Så lenge førstnevnte ikke er en micro-manager og sistnevnte ikke en velmenende leder som har misforstått og mikset begrepene interesse og innblanding – tror jeg at jeg kan påstå følgende:

Uansett medarbeiders type, preferanser og personlighet – om vedkommende er ekstrovert eller introvert. Hjelp, støtte, interesse og anerkjennelse skader aldri – snarere tvert imot. Kanskje er det nettopp det som skal til for at dere skal nå målene og sprette champagnen?

Og siden det du ber medarbeiderne om er innsats og kreativitet utover normalen, frist gjerne med noe ekstra hvis målet nås. Det kan være bonus, firmatur eller middag for to.

Bare pass på at medarbeideren forstår at det er middag med sin forsømte partner og ikke deg. Noen uker med ekstra innsats i førjulstiden krever lokk og lur både på borte- og hjemmebane.

Lykke til i innspurten!

Les:
Skyt blink i 2018 ved hjelp av målstyring
Medarbeidersamtale for dummies
Sent ute til medarbeidersamtalen? Forbered deg på 1-2-3

Sjekk workshops for målstyring og medarbeidersamtale

Les e-bøkene

Les ‘LEDELSE PÅ 60 MINUTTER’
Les ‘Smart medarbeider på 60 minutter’


DEL gjerne!